در این مقاله میخواهیم به شما آموزش دهیم که چطور یک فارغ التحصیل درس بخواند و به طور کلی رویکرد برنامه ریزی ، مشاوره ، منابع آن چگونه باشد. در واقع ما می خواهیم به این دسته از سوالات پاسخ دهیم. ممکنه امسال نتیجه بگیرم؟ چیکار کنم قبول بشم؟ اگه قبول نشم چی؟ با برنامه ی خودم درس بخونم یا تو آزمون شرکت کنم ؟ کی شروع به تست زنی بکنم؟ با چه نسبتی درس ها رو بخونم؟
کلیات برای این که وقتتون با درس خوندن بدون برنامه هدر نره، لازمه که آزمون های آزمایشی یک مؤسسه رو انتخاب کنید و بر اساس بودجه بندی اون درس بخونید. از طرفی هم چون شما سال گذشته درس خونده بودید (حالا کم یا زیاد)، در بعضی از قسمت ها لازم نیست که از صفر شروع کنید، به همین خاطر بخش عظیمی از دانش آموزهایی که برای اولین بار تو کنکور شرکت می کنند رو پشت سر خودتون می بینید. پس از این فرصت به خوبی استفاده کنید، حتی شده مطالعه ی بیشتر مطالب رو پیش از عید تموم کنید تا بعد از تعطیلات نوروز، برای مسلط شدن و افزایش سرعت عمل در تست زنی، بیشتر تست بزنید و اینطوری برای رفع اشکال و خوندن مطالب بدقلق وقت کافی داشته باشید و با آمادگی کامل به استقبال کنکور برید.
همون اول که فهمیدید حریف خوندن یک درس نمیشید، الکی دست دست نکنید و بعد از تحقیق و پرس و جو یا کتاب کمک آموزشی که از روی اون درس میخونید رو عوض کنید یا این که به یک آموزشگاه خوب و مطمئن برای ثبت نام مراجعه کنید.
سعی کنید حداقل قبل از عید وقت بیشتری رو برای خوندن درسهای اختصاصی در نظر بگیرید. می تونید به ازای هر ۲ نوبت اختصاصی خوندن، ۱ نوبت عمومی بخونید. (یعنی زنگ های مطالعاتی رو به نسبت ۱ به ۲ بین دروس عمومی و اختصاصی تقسیم کنید. مثلا اگه یک روز ۶ تا درس خونده بودید، باید ۴ تا اختصاصی و ۲ تا عمومی خونده باشید. - آخر هر هفته از خودتون امتحان بگیرید و مشخص کنید که تو هر درس چقدر مسلط هستید، حتی می تونید جدولی رو برای ثبت نتایج تهیه کنید تا عملکردتون رو دقیق بررسی کنید.
مزیت فارغ التحصیلان نسبت به دانش آموزان، داشتن زمان به مراتب بیشتر و سابقه ی مطالعاتی حداقل یک ساله، در بیشتر دروس است که به همین واسطه می توانند با تلاش مناسب نسبت به کسب رتبه ای خوب بسیار امیدوار باشند. اما گروهی از آنان که نسبت به کنکور دید منفی دارند، معمولا منکر این موضوع می شوند و با یادآوری تجربه ی تلخ گذشته، اعتماد به نفس خود را تا حدی پایین می آورند که منجر به یأس و ناامیدی از آینده میشود و نتیجه ای جز مطالعه کردن دروس بدون علاقه و انگیزه و ناکامی در کنکور نخواهد داشت.
کلیات استفاده از تجربه های یک مشاور توانمند و زیر نظر اون با برنامه ای خوب و استاندارد مطالعه کردن، خیلی مفیده، چون هم تو مسیر نادرست حرکت نمی کنید، هم با ارزیابی هایی که از شما به عمل میاد، می فهمید که دقیقا چیکار کردید و چطوری درس خوندید. ولی اگه این امکان برای شما وجود نداشت، خودتون هم می تونید برنامه ی مناسبی تهیه کنید و طبق اون درس بخونید. فقط باید استانداردهای موجود مثل تنظیم ساعت مطالعه، رعایت بودجه بندی، داشتن روش مناسب برای ارزیابی و سایر مواردی رو که به اونها اشاره خواهیم کرد، رعایت کنید و مثل خیلی از بچه ها، مشاور خودتون باشید و آسیب های نرفتن پیش مشاور رو به حداقل برسونید. که توصیه ها و راهکارها سعی کنید تو برنامه انعطاف لازم رو به خرج بدید ولی با این حال، اگه خودتون برنامه ریزی می کنید، حتما از نظرات مشاور هم استفاده کنید تا اگه تو برنامه ریزی و مطالعه اشتباه داشتید، اون رو اصلاح کنید. اگر هم دسترسی به مشاور نداشتید، خدا رو شکر کلی سایت و کتاب هست که بتونید مشکلاتتون رو برطرف کنید.
برنامه ریزی چیز عجیبی نیست اگه اوایل به مشکل بربخورید و نتونید برنامه رو به طور کامل اجرا کنید. هر کاری اولش س خته و به قول قدیمی ها: «گر صبر کنی ز غوره حلوا سازی» شما هم وقتی سختی های اولیه رو پشت سر بذارید، مشکلاتتون در برنامه ریزی و اجراش کم میشه. اگه پیش مشاور رفتید، توقع بیجا نداشته باشید. این شما هستید که باید درس بخونید و کار مشاور فقط راهنمایی کردند. البته منظور من از این حرف شما نیستیدها! بعضی از بچه ها فکر می کنند همین که پیش مشاور برن همه چی حله! و دیگه لازم نیست دست به سیاه و سفید بزنن و بقیه باید جای اونها درس بخونن! در صورتی که برای جلو رفتن با برنامه ی مشاور، باید بیشتر از قبل تلاش کنن. این نکته را در نظر داشته باشید که برای برنامه ریزی تو هر رشته ای از تجربی گرفته تا انسانی و حتی رشته های هنر و. به متخصص همون رشته مراجعه کنید نه کسی که صرفا یک دسته برنامه در اختیار هر نوع دانش آموزی قرار میده. فقط بچه های رشته هایی مثل انسانی باید دقت کنن چون تعداد درس های اونها زیاده نیاز به یک برنامه ریزی منسجم برای کنکور انسانی دارند که بتواند به خوبی دروس را در طول روز ، هفته و ماه تقسیم کند.
البته داوطلبان با استفاده از کتاب های مشاوره ای و مراجعه به سایت هایی که به منظور مشاوره طراحی شده اند، می توانند تا حد زیادی این خلا را بپوشانند و با بهره بردن از برنامه ای مناسب، استعدادهای خود را شکوفا کنند و زمینه های ورود به دانشگاه را برای خود فراهم سازند. با این وجود، قطعا داوطلبان کنکور با سؤالات و مسائل مواجه میشوند که پاسخ به آنها، تنها از طریق مراجعه به مشاور امکان پذیر است. در حقیقت می توان اینگونه گفت که پروسه ی یک ساله ی قبولی در کنکور علاوه بر مسائلی که در ارتباط با نحوه ی مطالعه و تست برای دانش آموزان ایجاد می کند، سبب بروز خستگی های روحی و روانی نیز می شود که وجود یک همراه در مواجهه با این مسائل، سبب برخوردی مناسب از سوی داوطلبین می شود.
همچنین بخوانید : برنامه ریزی 5 ماهه برای کنکور 99 + نکات مهم برنامه ریزی اصولی
چرا باید هر روز ساعت های مطالعه ام رو تو این کتاب وارد کنم؟ مگه این کتاب چیکار میکنه که میفهمم خوب درس می خونم یا نه؟ کلیات همون طور که از اسم این کتاب پیداست، این کتاب همراه همیشگی شما تا روز کنکوره. کتاب همراه من طوری تهیه شده که نویسنده ی اون شما باشید! یعنی باید ساعات مطالعاتی خودتون رو توی اون وارد کنید و صد البته نباید اطلاعاتی رو که این کتاب در اختیار شما میذاره انکار کنید تا متوجه اشتباهات برنامه ریزی و کم کاری های خودتون بشید تا اونا رو جبران کنید. رایج ترین این اشتباهات عبارت اند از: کم بودن ساعت مطالعه و داشتن مطالعه ای متناوب و نامنظم و توجه بیش از حد روی چند درس و رها کردن یک یا دو درس و نداشتن تعادل در مطالعه ی دروس اختصاصی و عمومی و نداشتن تعادل در مطالعه ی دروس سال چهارم و پایه.
ساعت مطالعه رو بلافاصله بعد از خوندن درس وارد کنید تا یه وقت یادتون نره که چقدر درس خونده بودید.
قرار نیست سر خودتون کلاه بذارید و با وارد کردن ساعت های غیر واقعی!
دنبال راضی کردن خودتون باشید. باید دقیقا همون کاری رو گزارش بدید که انجام داده بودید، نه کم تر، نه بیشتر! ابدونید که خود شکستن درسته نه آینه شکستن. بعضی از بچه ها همین که می فهمند خوب درس نمیخونند، به جای تغییر دادن خودشون، از پر کردن کتاب طفره میرن و از خودشون فرار می کنند. ا برای این که برنامه ی کاملی داشته باشید، از مقاله های مشاوره ای کتاب که کلی برای تهیه ی اونها زحمت کشیده شده، استفاده کنید. د هر چه زودتر کتاب رو تهیه کنید، بهتره! اگه کتاب فروشی نزدیک شما این کتاب رو تموم کرده بود، از سایت انتشارات مهروماه سفارش بدید تا سریع تر به دستتون برسه.
از آن جایی که دیکته ی ننوشته بدون غلط است! بیشتر داوطلبان پس از ثبت ساعات مطالعاتی خود، به این موضوع پی می برند که تصور بی نقصی که در گذشته از وضعیت برنامه ریزی و اجرای آن داشته اند، چندان صحیح و بدون اشکال نبوده است. به همین دلیل ثبت ساعات مطالعاتی به همراه جزییات آن از وظایف مهمی است که یک داوطلب کنکور باید برای بهره مند شدن از یک برنامه ی مناسب انجام دهد.
درباره این سایت